Profox Protection for Food Quality and Safety
Märkning och information
Profox utbildar i
- HACCP
- Märkning
Utbildningarna kan kombineras. Fråga även om andra utbildningar.
Länkar
EUs lag om information och märkning -
Livsmedelsverkets föreskrifter om livsmedelsinformation - LIVSFS 2014:4
Kolla även Livsmedelsverkets hemsida om information och märkning
Lär dig mera om märkning av livsmedel. Skräddarsy kursen själv. Du kan få hjälp med detta. Förslag på innehåll:
- Vad ska märkningen innehålla?
- Begreppet vilseledande
- Olika tillsatser
- Allt packat behöver inte vara märkt
- När ska livsmedel märkas?
- Allergener i livsmedel
- Näringsdeklaration - hur ska den se ut?
- Särskilda regler för vissa livsmedel
- Hur kan etiketten se ut och var ska den
sitta?
- Ursprungsmärkning av nötkött
- Djupfrysta livsmedel
- Transportförpackningar
Lämplig kurstid: 3 - 6 timmar (även andra alternativ kan vara aktuella).
Workshop kan ordnas där deltagarna jobbar med sina egna etiketter. Även hur man beräknar näringsvärden.
Pris på begäran! Offert skickas!
Utbildning
Rådgivning
Rådgivning
Livsmedelstillverkare
© Profox, Per Nilsson