Profox Protection for Food Quality and Safety
Offentliga kök
Rådgivning/konsulthjälp
Profox har erfarenhet från andra områden också. Ring och fråga.
En mångfald av kök
I den offentliga sektorn finns många olika typer av kök, produktionskök, skolkök, förskolekök, avdelningskök i äldreboenden och på sjukhus och många andra. Idag finns många begränsningar vad som får göras. Detta kan ofta ändras med enkla medel. Mer mat kan lagas och lagarna kan då ändå följas.
Bygga om eller nytt!
Det går att skapa enklare lösningar när kök ska byggas om eller om nytt kök ska byggas. Detta kan sänka kostnaderna, ibland mycket. Detta gäller stora kök, men framför allt mindre. Det går att spara pengar.
Nedkylning
Nedkylning till 8 grader på mindre än 4 timmar, måste man det? Det finns ingen lag på detta och har aldrig funnits. Enligt lagen ska man göra det så fort som möjligt. Ned-kylningen till 8 grader har inget vetenskap-ligt stöd. Den verkligt vetenskapliga tiden är betydligt längre än så.
Varmhållning
För några år sedan togs lagkravet på varm-hållning lägst 60 grader bort. Rekommenda-tionen på två timmar togs också bort. Mat kan av säkerhets skäl hållas under 60 grader i flera timmar utan problem. Mat ska dock vara varm för smakens skull.
© Profox, Per Nilsson
Utbildning
Rådgivning
Rådgivning
Livsmedelstillverkare