Profox Protection for Food Quality and Safety
Mejeri och mjölk
Livsmedelstillverkare
Profox har mångårig erfarenhet från livsmedelsbranschen.
- Mejeri
- Bageri
- Ägg
Bygga nytt eller ändra
Lagarna om mejerier är mycket flexibla. Det ger mycket goda möjligheter när du vill bygga nytt eller bygga om. Ska du gå in i lokaler som redan finns måste man ofta kompromissa. Hur skapar du enkla, effektiva lokaler som kostar så lite som möjligt.
Använda lokaler som finns för att sälja mjölk?
Ska du pastörisera och sälja din egen mjölk, så behöver du inte så stora lokaler. Du kan ha pastörisering och packning i samma lokal. Toalett hemma i bostaden.
Godkännande eller anmälan
Ett mejeri kan godkännas av Livsmedelsverket efter en slutbesiktning. Du kan också göra en anmälan om din verksamhet till miljökontoret i din kommun. Ingen slutbesiktning behövs då. Du kan då sälja direkt till konsument var du vill och till butiker och restauranger inom egen kommun eller grannkommuner.
Egenkontroll mm
Profox har jobbat med mindre och större mejerier. Hör av dig om du vill veta mera om egenkontroll, HACCP, dricksvatten och avlopp. Det gäller även kommunala avlopp och krav på egenkontroll enligt miljöbalken.
© Profox, Per Nilsson
Utbildning
Rådgivning
Rådgivning
Livsmedelstillverkare