Profox Protection for Food Quality and Safety

Restauranger

Rådgivning/konsulthjälp

- Livsmedelstillverkare

- Lagar och regler

- Information och märkning

- Dricksvatten

- Restauranger

- Offentliga kök

Profox har erfarenhet från andra områden också. Ring och fråga.

Livsmedelstillverkare

 

Profox har mångårig erfarenhet från livsmedelsbranschen.

- Kött och slakt

- Mejeri

- Grönsaker och bär

- Bageri

- Fisk och fiskprodukter

- Ägg

Hur kan en restaurang se ut?

 

Du har idag stora friheter att bestämma själv. Nu behövs inte längre olika arbetsytor för olika livsmedel. Du kan ta fram köttet och låta det bli rumsvarmt innan du steker det. Du kan tvätta händerna i diskbänken. Du kan diska i köket. Du kan olika livsmedel i samma kyl.

Nedkylning på enklare sätt?

 

Nedkylning till 8 grader på mindre än 4 timmar, måste man det? Det finns ingen lag på detta och har aldrig funnits. Enligt lagen ska man göra det så fort som möjligt. Nedkylningen till 8 grader har inget vetenskapligt stöd. Den verkligt vetenskapliga tiden är betydligt längre än så.

Temperaturer och egenkontroll

 

Du behöver många gånger inte fylla i blanketter när du har kollat temperaturer i kylar och frysar. Det kan vara krav för större restauranger, men inte mindre. För kylarna är lagkravet på 8 grader borta och för frysarna gäller i de flesta fallen inte -18 grader. Det är du som bestämmer hur du vill ha det.

Rådgivning/konsulthjälp

 

Har du frågor om restauranger, så hör av dig till mig. Du kan både maila och ringa. Ringer du, så lämna meddelande. Du kan få hjälp med vad som gäller, hur du kan tolka reglerna, hur lokaler kan se ut, hur du gör en enkel HACCP och egenkontroll.