Profox Protection for Food Quality and Safety
Märkning och information
Länkar
EUs lag om information och märkning -
Livsmedelsverkets föreskrifter om livsmedelsinformation - LIVSFS 2014:4
Kolla även Livsmedelsverkets hemsida om information och märkning
Lär dig mera om märkning av livsmedel. Skräddarsy kursen själv. Du kan få hjälp med detta. Förslag på innehåll:
- Vad ska märkningen innehålla?
- Begreppet vilseledande
- Olika tillsatser
- Allt packat behöver inte vara märkt
- När ska livsmedel märkas?
- Allergener i livsmedel
- Näringsdeklaration - hur ska den se ut?
- Särskilda regler för vissa livsmedel
- Hur kan etiketten se ut och var ska den
sitta?
- Ursprungsmärkning av nötkött
- Djupfrysta livsmedel
- Transportförpackningar
Lämplig kurstid: 3 - 6 timmar (även andra alternativ kan vara aktuella).
Workshop kan ordnas där deltagarna jobbar med sina egna etiketter. Även hur man beräknar näringsvärden.
Pris på begäran! Offert skickas!
Utbildning
Rådgivning
© Profox, Per Nilsson
Rådgivning
Livsmedelstillverkare