Profox Protection for Food Quality and Safety
Grönsaker och bär
Bygga nytt eller ändra
Lagarna om grönsaker och bär är mycket flexibla. Det ger mycket goda möjligheter när du vill bygga nytt eller bygga om. Ska du gå in i lokaler som redan finns måste man kompromissa ibland. Hur skapar du enkla, effektiva lokaler som kostar så lite som möjligt.
Hur kan lokaler se ut?
Ska du ha en liten verksamhet kan det räcka med ett utrymme för tillverkning av produkter från grönsaker och bär. Lager kan också behövas. Du behöver inte ha något särskilt renseri. Ska du bygga en större verksamhet behöver du ha flera olika utrymmen.
Tillverkning av olika produkter
Rensning av produkter, som på bilden nedan, kan rensas i tillverkningslokalen i de flesta fallen. Om detta är nödvändigt bestämmer du i din HACCP-plan. Det finns ofta ingen direkt fara med detta.
Eldrimner
Per Nilsson, Profox är en av Eldrimners rådgivare. Är du mathantverkare eller har livsmedelsföretag på landsbygden eller funderar på att starta kan du få 60 minuters rådgivning kostnadsfritt.
Utbildning
Rådgivning
© Profox, Per Nilsson
Rådgivning
Livsmedelstillverkare