Profox Protection for Food Quality and Safety
Bageri
Bygga nytt eller ändra
Lagarna om bagerier är mycket flexibla. Det ger mycket goda möjligheter när du vill bygga nytt eller bygga om. Ska du gå in i lokaler som redan finns kan man ofta kompromissa. Hur skapar du enkla, effektiva lokaler som kostar så lite som möjligt.
Vad får man göra i bageriet?
I bageriet kan du baka, göra semlor, konditorivaror, sallader, smörgåsar mm i samma lokal och på samma arbetsytor. Du kan även diska från serveringen i samma lokal.
Märkning av livsmedel
Gör du utskick av förpackade bröd, kolla upp om du verkligen behöver märka förpackningarna. Det finns en del undantag. Kolla vidare om märkning. Har du en servering, glöm inte att det ska finnas en skylt med "Fråga oss om allergener".
Eldrimner
Per Nilsson, Profox är en av Eldrimners rådgivare. Är du mathantverkare eller har livsmedelsföretag på landsbygden eller funderar på att starta kan du få 60 minuters rådgivning kostnadsfritt.
Utbildning
Rådgivning
© Profox, Per Nilsson
Rådgivning
Livsmedelstillverkare