Mejeri och mjölk

Rådgivning/konsulthjälp

- Livsmedelstillverkare

- Lagar och regler

- Information och märkning

- Dricksvatten

- Restauranger

- Offentliga kök

Profox har erfarenhet från andra områden också. Ring och fråga.

Livsmedelstillverkare

 

Profox har mångårig erfarenhet från livsmedelsbranschen.

- Kött och slakt

- Mejeri

- Grönsaker och bär

- Bageri

- Fisk och fiskprodukter

- Ägg

Bygga nytt eller ändra

 

Lagarna om mejerier är mycket flexibla. Det ger mycket goda möjligheter när du vill bygga nytt eller bygga om. Ska du gå in i lokaler som redan finns måste man ofta kompromissa. Hur skapar du enkla, effektiva lokaler som kostar så lite som möjligt. Ring eller kontakta mig.

Använda lokaler som finns för att sälja mjölk?

 

Ska du pastörisera och sälja din egen mjölk, så behöver du inte så stora lokaler. Du kan ha pastörisering och packning i samma lokal. Toalett hemma i bostaden. Ring eller kontakta mig, så berättar jag mera hur du kommer igång!

Godkännande eller anmälan

 

Ett mejeri kan godkännas av Livsmedelsverket efter en slutbesiktning. Du kan också göra en anmälan om din verksamhet till miljökontoret i din kommun. Ingen slutbesiktning behövs då. Du kan då sälja direkt till konsument var du vill och till butiker och restauranger inom  egen kommun eller grannkommuner. Ring eller kontakta mig, så får du veta mera.

Egenkontroll mm

 

Profox har jobbat med mindre och större mejerier. Hör av dig om du vill veta mera om egenkontroll, HACCP, dricksvatten och avlopp. Det gäller även kommunala avlopp och krav på egenkontroll enligt miljöbalken.