Information och märkning

Rådgivning/konsulthjälp

- Livsmedelstillverkare

- Lagar och regler

- Information och märkning

- Dricksvatten

- Restauranger

- Offentliga kök

Profox har erfarenhet från andra områden också. Ring och fråga.

Livsmedelstillverkare

 

Profox har mångårig erfarenhet från livsmedelsbranschen.

- Kött och slakt

- Mejeri

- Grönsaker och bär

- Bageri

- Fisk och fiskprodukter

- Ägg

Om reglerna

 

Ordet märkning är utbytt mot information. Reglerna gäller för den märkning du sätter på en förpackning, broschyrer, informationsmaterial, din hemsida, skyltar osv. All denna text ska uppfylla reglerna. Allt förpackat behöver inte märkas, se vidare om direktförsäljning.

Lösa problem

 

Du kan fä hjälp med din märkning och du kan skicka etiketterna till mig, så får du reda på om dina etiketter är rätta eller om det är något som behöver ändras. Du får då ett förslag på vilka ändringar som behövs. Kontakta mig, Per Nilsson, och få ett förslag vad min rådgivning kostar.

Direktförsäljning

 

Du kan sälja förpackade livsmedel, utan att dessa behöver vara märkta. Då måste du kunna tala om för kunden allt som i andra fall ska stå på en förpackning. Du behöver bara göra det om kunden frågar. Vid försäljningen ska det alltid finnas någon att fråga.

Vägledning

 

Läs gärna vägledningen till reglerna om information och märkning. Här står det om direktförsäljning och om vad märkningen ska innehålla och information hur Livsmedels-verket tolkar en del regler. Se vägledning om information och märkning.

Märkningens innehåll

1. Beteckning

2. Ingredienser

3. Allergener

4. Mängd av ingredienser

5. Nettokvantitet

6. Bäst före/sista förbrukning

7. Förvaring/användning

8. Namn - livsmedelsföretag

9. Ursprungsplats

10. Bruksanvisning

11. Alkoholhalt

12. Näringsvärde

Se reglerna