Profox Protection for Food Quality and Safety

Grönsaker och bär

Rådgivning/konsulthjälp

- Livsmedelstillverkare

- Lagar och regler

- Information och märkning

- Dricksvatten

- Restauranger

- Offentliga kök

Profox har erfarenhet från andra områden också. Ring och fråga.

Livsmedelstillverkare

 

Profox har mångårig erfarenhet från livsmedelsbranschen.

- Kött och slakt

- Mejeri

- Grönsaker och bär

- Bageri

- Fisk och fiskprodukter

- Ägg

Bygga nytt eller ändra

 

Lagarna om grönsaker och bär är mycket flexibla. Det ger mycket goda möjligheter när du vill bygga nytt eller bygga om. Ska du gå in i lokaler som redan finns måste man  kompromissa ibland. Hur skapar du enkla, effektiva lokaler som kostar så lite som möjligt.

Hur kan lokaler se ut?

 

Ska du ha en liten verksamhet kan det räcka med ett utrymme för tillverkning av produkter från grönsaker och bär. Lager kan också behövas. Du behöver inte ha något särskilt renseri. Ska du bygga en större verksamhet behöver du ha flera olika utrymmen.

Tillverkning av olika produkter

 

Rensning av produkter, som på bilden nedan, kan rensas i tillverkningslokalen i de flesta fallen. Om detta är nödvändigt bestämmer du i din HACCP-plan. Det finns ofta ingen direkt fara med detta.